Frigăruia, ultima reprezentaţie

Frigăruia gigant sau recordul în materie de frigărui s-a realizat sâmbătă în prezenţa a sute de oameni. Bloggerimea clujeană a pus osul la muncă, voluntarii au stat şi au privit, iar mulţimea curioasă de isprava noastră a aşteptat cu nerăbdare să guste şi să umple urna cu bani pentru bucuria copiilor dializaţi: o excursie la mare.

Pe la 12 la amiază când am ajuns pe strada Kogălniceanu, ceilalţi bloggeri erau în plină acţiune: stabileau traseul pentru vatră şi puneau primele cărămizi din temelia ei. Mi-am luat rapid în serios rolul de pune-osul-la-înfăptuirea-frigăruii aşa că până la finalul construcţiei vetrei am fost permanent în mijlocul acţiunii.

trebuia să ţin traseul stabilit de un magician şi un inginer

un mic retuş după ce am pus ultima cărămidă

La ora 17 toată lumea aştepta aprinderea cărbunilor şi gătirea frigăruii că doar pentru asta veniseră.

Mă uit la poze, îmi amintesc gustul fenomenal al frigăruii şi salivez instant.

Când incepu să se simtă în aer savoarea dată de carnea condimentată şi garnisită cu ceapă şi ardei aşezată deasupra cărbunilor încinşi, lumea nu mai avu răbdare şi se aşeză cuminte la rând, ca nu cumva să nu apuce să guste minunea. Dacă nu mai furam câte o bucăţică mică direct de pe ţepuşe, riscam să nu apuc nici eu să gust din rodul muncii mele. 😀

păcat că nu se simte cât de gustoasă a fost

când am văzut câtă lume aşteaptă să guste frigăruia, m-am descurcat şi eu cum am putut

Chiar dacă ne-am ars la degete, chiar dacă ne-am afumat şi ne-a bronzat soarele ca pe şoferii de utilaje agricole, efortul nostru a meritat, iar aceste mici inconveniente au pălit în faţa gândului că nişte copii speciali se vor bucura de o mică vacanţă la mare.

Finalul zilei m-a găsit la o masă alături de câţiva cunoscuţi, cărora le-am povestit isprava noastră. Eram conştient de fapta bună pe care am făcut-o, dar sentimentul a fost amplificat la despărţire când am fost felicitat de unul dintre ei. Pentru asemenea clipe merită să iţi prăjeşti puţin degetele sau să te umpli de fum şi funingine.

Ăştia am fost acolo, iar felicitările pe care le-am primit se duc şi către ei: Florica și Zicu de la TVDeceLorand MinyoRuben Kislaki, GroparuAnda CăliniciDan CiuleaAlex UrsaDragos Mone, Bogdan Besliu, Vlad Cucu, Alexandra Crăciun și colegele ei de la de la Urban GourmetCristianGogSandaMironeascaAniaAdrianaMihaela, AlexBartișAndreiAronețMarianHurducașRalucaCrisanLush@MariuspanRobert,

MariaEftimie, AndreiPalatkasNicuBendea, Vlad ilariantu‘, DoruPușcaș,

LaideePurplAlmaZăineascaStil masculinRobintelGabenInjineru, DanOltean, Psaico.

Poze se găsesc aici, aici şi aici.

Sursa foto: marianhurducas.ro