Despre credinţă

Bogdan Roşca scrie destul de rar, dar şi când o face, o face foarte bine. Am folosit acelaşi titlu pe care l-a utilizat şi el la ultimul articol de pe blogul personal.

Mi-a atras atenţia în mod deosebit fraza de încheiere a articolului:

Incepe Saptamina Mare. N-am sa tin post pentru ca nu cred ca asa ma spal de pacate. Am sa gindesc insa cum reusesc sa fiu mai bun in interior si fata de ceilalti.

Apoi am citit primul comentariu lăsat de domnul Doru, care sună aşa:

Esenţa creştinismului e ce ai spus în ultima frază…ar fi extraordinar să facem asta tot timpul nu doar pe parcursul acestei săptămâni. Mult succes!

Acest comentariu mi-a ridicat o întrebare. Dacă tot ce trebuie să facem e să fim mai buni unii cu ceilalţi, iar aceasta stă în modul nostru de a gândi şi de a privi lucrurile, la ce mai avem nevoie de atâtea biserici şi atâţia bărboşi plătiţi din banii noştri? Bunătatea noastră s-ar rezolva dacă am fi mai sănătoşi, mai calmi, mai educaţi, iar asta înseamnă spitale în care să avem parte de îngrijire medicală performantă, infrastructură şi un nivel de trai mai bun. Încă o dovadă că investiţiile de la noi se fac aiurea. Oare doar eu văd lucrurile aşa?