Poţi să-i spui NU unei femei?

De când a aflat Tina că lumina ochilor ei, Ghiţă jr., şi-a făcut un obicei în a bea apă de la robinet, îl pistonează zi de zi cu tot felul de şiretlicuri să descopere dacă s-a mai întâmplat. L-a luat cu “Iar ai băut de la robinet, mi-a spus o păsărică.” el spunând “Mami, eu cred că păsărica aia e tare pârâcioasă.” sau “Nu ţi-am cumpărat nimic că iar ai băut de la robinet.” săracul copil spunând “Da azi a fost ultima dată. Nu mai fac.” Mereu găsea metoda potrivită să îl prindă.

Ieri când a ajuns acasă, l-a luat din nou pe junior la întrebări:

-Ai mai băut apă de la robinet?

-Nu, azi nu am mai băut, i-a zis Ghiţucă.

-Copile nu mă minţi, că mai rău îţi faci şi ştii asta.

-Ţi-am zis că nu am mai băut.

-Măi copile, nu mă minţi! Mai bine spune adevărul.

-Poate am băut, a zis copilu cu glas stins, dar nu mai ştiu sigur.

Brusc Tinei i-a urcat tensiunea şi a pornit val vârtej spre Ghiţă, lăsând în urma ei un vid care mai apoi a pus masele de aer în mişcare de au început să se învârtă până şi paletele turbinelor de pe dealurile Tureniului.

-Iar a băut junioru apă de la robinet. Ţi-am mai zis de atâtea ori să-i spui şi tu că nu e igienic să pună gura pe robinetul ăla pe care pun mâna toţi. Ştii foarte bine că e sensibil. Vrei să umblăm iar cu el prin spitale?

-Gata, calmează-te. De unde ştii că a băut?

-Mi-a zis el. Şi mâine când îl duci la grădiniţă să le spui educatoarelor să nu ajung eu la ele că iese urât. Spune-le să aibă grija mai mare că de asta sunt puse acolo.

A doua zi după ce l-a lăsat la grădiniţă, Ghiţă o sună pe Tina.

-Măi femeie, mă faci de mândra minune. Am făcut careu cu educatoarele, le-am zis că e pentru ultima dată când mai permit aşa ceva, că le fac reclamaţie la inspectorat, că vorbesc cu Boc să le mai taie 25% şi…şi nici eu nu mai ştiu câte le-am zis.

-Şi ce-au zis?

-Că băiatul nu s-a atins de robinet. Uite aşa am zis şi eu DA la starea civilă…