Vă invit la o dezbatere

Se dă poza următoare:

Acum să vă spun câte ceva despre ea. Doamna Tigra a oprit pe trotuar, blocând în acelaşi timp şi accesul într-o curte. Doamna Jaguar intenţiona să intre în curte, dar nu putea. Un concert solo în tit major a început rapid. În scurt timp i s-au alăturat alţi muzicieni care aflaţi din întâmplare în zonă au acompaniat-o fiecare după claxonul muzical, relansând şi adaptând binecunoscutul hit Cine pana mea ţi-a dat carnet, boule?!, dar remixat. După 2 minute a apărut doamna T. Între timp doamna J a blocat-o să nu poată pleca şi a dat un telefon. Doar pot să bănuiesc unde. Probabil că timpul pierdut în plus până la deplasarea organului la faţa locului a fost considerat mai preţios decât satisfacţia răzbunării şi a lasat-o să plece.

Lăsând la o parte valoarea individuală a fiecărei maşini sau dosarul de şoferiţă a fiecăreia dintre ele pentru că nu au nici o relevanţa în cazul de faţă, eu mi-am pus următoarele întrebări:

  • Doamna J a procedat bine că a blocat-o pe doamna T?
  • Trebuia să îşi ducă la capăt intenţia şi să-i dea o lecţie?
  • Era normal să mai ţină blocat şi ea drumul încă 2-3 minute în condiţiile în care doamna T putea să mute maşina?
  • În România exista posibilitatea ca şi doamna J să îşi ia o amendă pentru blocarea unei benzi de circulaţie?

Evident că în acele momente magice garnisite cu sunet de claxon îmi doream vărsare de sânge sau fire de păr smulse, după ce s-a liniştit situaţia mi-a trecut, aşa că este mai mult decât firesc să vă dau şi vouă cuvântul. Pentru două minute îmbrăcaţi costumul doamnei J…