Alo, Greenpeace, nu ţi-e frig?

De vreo 3 zile, pe la 7 dimineaţa, mă gândesc la modul cel mai serios să îmi iau câteva zile de concediu de odihnă sau medical. Probabil din cauza temperaturilor extrem de scăzute, creierul meu suferă transformări grave, care nu îi permit să mai judece corespunzător. Păi cum mama mă-sii să mai judeci la -18 grade celsius? Da, ştiu că în alte părţi e mult mai rece, dar nu cred ca s-ar supăra nimeni dacă ar creşte şi la noi şi la ei temperaturile cu 10 grade. Zic că e o creştere de bun simţ. Doamna Romica, se aude?

Chiar nu îmi mai amintesc când am mers ultima dată pe stradă şi m-am întrebat dacă bărbia şi obrajii mai sunt la locul lor sau sunt un umblător cu ochi şi cam atât. Noroc că nu am fost nevoit să vorbesc, pentru că sunt sigur că din gură îmi ieşeau doar cuburi de gheaţă şi asta în cazul cuvintelor scurte. Ce mă făceam dacă trebuia să spun un cuvânt mai lung, de exemplu pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza? Cum naiba scoteam ţurţurele ăsta pe gură?

Unde-s domnii care generează încălzirea globală? În ziua de azi nu îşi mai face nimeni treaba?

Singurul lucru bun pe care îl văd la asemenea temperaturi scăzute, e că poate câţiva vor prefera să stea la căldură în loc să iasă în ger la o ţigară…