Eu am început protestul demult…

După un an de mers cu maşina la muncă, am renunţat la ea în favoarea transportului în comun şi asta de acum un an jumate. Tot de atunci vizitele făcute benzinăriilor s-au rărit atât de mult, încât nu îmi mai aminteam de la precedenta alimentare dacă preţul s-a modificat sau nu. Dacă nu ar exista acele panouri pe care sunt afişate, cu siguranţa nu eram la curent cu evoluţia crescătoare a preţurilor. Nu aruncaţi cu pietre, pentru că exceptând lunile în care la sfârşit de săptămână mergeam acasă la ai mei sau la părinţii prietenei mele (care sunt la Galaţi), nu călcam de două ori pe lună într-o benzinărie.

După ce s-au maimuţărit şi au plătit cu monezi de 5 şi 10 bani, iar singurii care le-au dat importanţă au fost cei din presă, şi-au zis că e timpul de un boicot pe bune. Astfel s-a decis ca în zilele de 17, 18 şi 19 şoferii să nu mai alimenteze, în speranţa că îi vor senzibiliza pe magnaţii carburanţilor şi vor reduce preţurile.

S-a scris pe bloguri, s-au făcut evenimente pe facebook, s-au trimis massuri pe messenger (sunt fericit că am primit doar unul) şi toate astea pentru a vedea în trafic tot atâtea maşini ca până acum. S-a inventat o alternativă casnică pentru carburanţi şi eu nu ştiu? Ar fi bine, dar nu cred. Nu, protestul lăsa o portiţă şoferilor în cazul în care nu puteau renunţa la maşini: să alimenteze înainte. E un fel de dansul pinguinului de la precedentul mare protest. Vi-l mai amintiţi?

Ce se va rezolva cu acest boicot? Vorba reclamei MAI NIMIC! Reporterilor le vor îngheţa mâinile pe microfoane prin benzinării, încercând să ia un interviu celor care vor alimenta în aceste zile, ca mai apoi sa fie scoşi la careu şi arătaţi cu degetul. Trebuie să fie cineva de vină pentru eşecul protestului, nu?

Eu am început protestul demult…şi tot degeaba!

PS. Dacă vrea cineva o poza cu mine alimentând pe 19, ne vedem pe la ora 13 pe Oaşului.