Eu, despre online

Nu vreau să menţionez nimic de numărul vizitatorilor unici sau de vizitele acestora, pentru că fiecare are traficul şi vizitatorii pe care îi merită, in funcţie de talent şi idei. Nu vreau să mă leg nici de sfaturile pe care le dau unii mai mult sau mai puţin avizaţi pentru a îndruma bloggerii cum să facă bani pe net, nici despre cum să îşi programeze publicarea articolelor pentru a nu exista zile cu 2-3 articole, iar apoi să se instaleze seceta sau despre cum să îşi atragă vizitatori.

Din experienţa mea, am constatat că acest mediu are un mare minus: modul de exprimare în scris a ideilor de multe ori cu iz ironic sau a glumelor mai mult sau mai puţin înţelese de cititori şi implicit a modului în care cititorul îl percepe pe cel pe care îl citeşte.

Săptămâna trecută, vineri, am participat în FunkyBar la #twittertonomatparty unde i-am reîntâlnit pe Dan Ciulea şi pe Alex Ursa, şi i-am cunoscut pe TVdeceii Zicu şi Florica, pe Andrei Crivăţ, pe Zăineasca, pe Mironeasca, pe Dragoş Mone, pe Marian Hurducas, pe Constantin Covaliu şi pe alţi oameni din onlineul clujean. Recunosc că în momentul în care am ajuns să le citesc pentru prima dată blogul, mi-au lăsat impresia că se consideră mai importanţi decât ar fi nevoie, tocmai de asta am avut iniţial o reţinere să particip la această întâlnire.  Vineri mi-am dat seama că de fapt sunt oameni de-o sută. Zăineasca şi Zicu, partea masculină din TVdece, au intrat în vorbă cu noi după primul Bună!, Andrei Crivăţ, la fel un om deosebit, s-a comportat de parcă am fi fost prieteni la cataramă de o veşnicie. Citiţi de sute de oameni pe twitter sau pe blogurile personale, sunt oameni care ştiu să respecte un nou venit în lumea twitterului sau un seminecunoscut într-ale blogosferei. Pentru asta le mulţumesc şi mă înclin.

M-am simţit foarte bine în offline alături de cei care ridică ştacheta onlineului clujean şi până la urmă aceste întâlniri sunt adevăratul câştig al celor care www.

Distracţia a continuat sâmbătă la #hainedecasaparty, iar detaliile le găsiţi aici.

Dacă cineva ştie sau poate înventa nişte coduri de scriere precum boldul sau italicul, care să transmită caracterul omului din spatele tastaturii şi al www-ului, ar trebui să le facă publice.