Călători prin România

Într-un post precedent, vă rugam să îmi spuneţi locuri frumoase pe care le-aţi vizitat, dar care nu sunt prea cunoscute. Din păcate nu am aflat nimic de la voi şi asta pentru că sau nu le ştiţi sau nu vreţi să dea buluc lumea pe acolo să le transforme în coşuri de gunoi.

Weekendul ăsta am fost la Rimetea şi la Cheile Vălişoarei, ambele în judeţul Alba. Eterna problemă a turismului românesc, starea jalnică a drumurilor, ne-a urmărit şi în această călătorie, dar am trecut şi peste asta.

aşa a început călătoria

În scurtul popas pe care l-am făcut la poalele Munţilor Trascău, am ascultat liniştea şi am admirat peisajul. Pe partea opusă se vedea o cetate. Trebuia să ajungem şi acolo. Habar nu aveam cum se numeşte sau cum se ajunge la ea. În România conceptul de indicatoare rutiere sau turistice nu s-a inventat, dar funcţionează mereu gps-ul personal: se umezeşte un deget, se ridică în aer şi se urmează instinctul. Succes garantat. Am bănuit că cetatea poarta numele satului, deci i-am intuit rapid numele: Cetatea Colţeşti.

De aici ne-am îndreptat spre Cheile Vălişoarei (sau Cheile Aiudului).

Zona este frumoasă, iar drumul de acces dinspre Aiud este în plin proces de modernizare. Aşa că într-un viitor mai îndepărtat sau mai apropiat, o excursie în zonă va fi o adevărată plăcere.

Am mai fi stat, dar priveliştea nu ţine de foame. Noroc că ştiam în apropiere o pensiune unde se mănâncă bine. Din păcate serviciile lasă de dorit şi este păcat pentru că potenţialul turistic al zonei trebuie speculat la maxim. Şi aici, ca şi în multe alte locuri se simte lipsa unei strategii de marketing.

Încercaţi să treceţi peste aspectele legate de calitatea drumurilor, a şoferilor sau a tuturor părţilor negative ce derivă din acestea. Avem o ţară frumoasă şi merită vizitată!