Şoc: OZN sau doi sori la Cluj?

Într-o dimineaţă când mă îndreptam spre muncă, am observat pe cerul Clujului două bile mari de foc. Poate dacă nu eram somnoros și aveam numărul de telefon a lui Mironov, îl sunam să îl întreb ce să fac. Să fug acasă să ma bag sub pat, să îmi continui drumul ca și cum nimic neobișnuit nu s-ar fi întâmplat, să sun la 112, 911 sau cum să procedez?

Apoi m-am gândit că ar putea fi un semn divin, că tot e săptămâna premergătoare Paştelui. Nu aveam nici o biserică în zonă să solicit consiliere pe tema “arătării din cer” şi nici nu posed un duhovnic personal.

Ce-am făcut eu? Am stat, am privit, am făcut o poză și mi-am continuat drumul spre muncă.

Toată ziua am așteptat confirmarea că ce am văzut eu era real, că au mai fost și alte persoane care au văzut fenomenul, dar nici vorbă de așa ceva. Mi-am amintit că lumea doarme la ora aia.

Eram pe punctul de a uita complet de acest fenomen, dar am citit ceva care m-a pus pe gânduri. Se pare că fenomene inexplicabile sunt consemnate de istorie pe teritoriul țării noastre, iar una dintre ele ar fi existența unei mioare vorbitoare. Apoi câteva întrebări mi-au venit în cap. Dacă în perioada următoare se va descoperi un pui de extraterestru în zonă sau dacă vor exista schimbări climatice majore? Să fie un semn că nu mai e mult până în 2012? Oare am fost martorul unui “moment zero”?

Până la urmă ce-o fi fost?